Dacia uvaja DUSTAR, prvi dosegljivi vesoljski program na svetu. Po tem, ko je uvedla revolucijo na trg novih vozil na Zemlji, je naslednje poslanstvo Dacia, da Dusterja pošlje v vesolje. DUSTAR predstavlja majhen korak za Dacio, a novo ero za potovanja v vesolje, enostavna, zabavna in navdušujoča. Uvedba programa DUSTAR se začne danes. Neposredni prenos lahko spremljate od 10. ure po srednjeevropskem času na tem spletnem kanalu.

Dacia, avtomobilska znamka, ki ponuja najboljše razmerje med uporabno vrednostjo in ceno, najavlja uvedbo prvega (in edinstvenega) dosegljivega vesoljskega programa na svetu. Poimenovan DUSTAR, ta inovativen in neobičajen podvig predstavlja pravo novost na področju potovanj v vesolje s prvim potovanjem, ki je napovedano za danes.

Za ustrezno proslavitev pionirskega poglavja pustolovščine DUSTAR je Dacia segla izven vseh okvirjev in pripravila edinstven začetek te odprave, ki ga ne gre zamuditi. DUSTAR bo vzletel 1. aprila 2021.

Ta velikanski skok za Dacia prihaja po tem, ko je izvedla revolucijo na trgu novih avtomobilov na Zemlji s ponudbo dosegljivih in zanesljivih vozil (v Sloveniji že od leta 2005). Že vrsto let domiselni inženirji Dacie vztrajno razvijajo sodobna, preprosta vozila z najboljšim razmerjem med uporabno vrednostjo in ceno. Zanašajoč se na to strokovno znanje brez primere in na Dacia pristop snovanja glede na stroške (design-to-cost) v razvoju izdelkov na našem planetu, nebo ne bo meja za DUSTAR. Inženirji Dacia ponovno dokazujejo, da se z bistrostjo da priti zelo daleč.

Na Zemlji, v skrivni tehnični bazi programa DUSTAR, Alan Ding, vodja operacij DUSTAR, pojasnjuje: »Mi smo nepopustljivi. Ugoden nakup mora biti povezan s kakovostjo. To nam je uspelo doseči na Zemlji, zato je pošiljanje avtomobila v vesolje logičen naslednji korak! Pot v vesolje so sanje marsikoga, naša naloga pa je, da na nek način te sanje uresničimo … Neskončno se veselim, ker bomo danes to začeli s pošiljanjem našega čvrstega in drznega Dacia Duster v povsem nove višave.«