Konec novembra letos so v tovarni Dacia v romunskem mestu Mioveni proslavili izdelavo 500.000-ega primerka novega Dusterja (paket opreme Prestige s štirikolesnim pogonom, motorjem 1,3 TCE 150 CP, rdeče barve). Gre za drugo generacijo ikoničnega modela za Romunijo in za Skupino Renault, ki so jo predstavili pred dobrima dvema letoma na avtomobilski razstavi v Frankfurtu. V tovarni Mioveni na dan izdelajo po 1.400 vozil, od tega je 1.050 novih Dusterjev. Prvi rod modela Duster so začeli izdelovati leta 2010 in odtlej v tovarni Mioveni v Romuniji izdelali že več kot 1,7 milijona primerkov tega modela. Vozila znamke Dacia so naprodaj v 44 državah, njeni najpomembnejši izvozni trgi pa so Francija, Italija in Španija. Novi Duster je najbolje prodajani športni terenec v Romuniji in drugi najbolje prodajani model na domačem trgu, za modelom Logan. V Romuniji je dobil priznanje »Avtomobil leta 2018«, pri britanskem časniku Sun pa so mu na svoji letni prireditvi podelili priznanje »Value Car of the Year«.

V minulih petih desetletjih so v tej tovarni skupno izdelali 6,8 milijona vozil. V tem obdobju so izdelovali več kot osem različnih modelov: Dacia 1100, Dacia 1300, Dacia Nova, Dacia SuperNova, Dacia Solenza, Dacia Logan (s karoserijskimi različicami limuzina, kombi, furgon in pick-up), Dacia Sandero in Dacia Duster. V isti tovarni proizvajajo tudi karoserije in sestavne dele, ki so namenjeni montaži modelov iz skupine Global Access v drugih tovarnah Skupine Renault po svetu. Zdaj z montažnega traku pride novo vozilo vsakih 54 sekund, več kot 90 odstotkov proizvodnje pa je namenjene izvozu.  Dacia v Romuniji izdela po 350.000 vozil na leto, h katerim je treba prišteti še več kot 500.000 motorjev in več kot 500.000 menjalnikov, od katerih jih gre en del v izvoz preko direkcije za logistiko Romunija in Alliance International Logistics Network (AILN), največjega logističnega centra Zveze Renault Nissan Mitsubishi. 

Skupina Renault je edino podjetje v Romuniji, ki vključuje prav vse dejavnosti proizvajalca avtomobilov, kar je privedlo do vztrajne gospodarske uspešnosti in velike ponudbe delovnih mest za različne poklice in specialnosti: raziskave kupcev in trga, oblikovanje, inženiring, proizvodnja in logistika, trženje, poslovne storitve in financiranje. Lani je Skupina Renault Romunija presegla prag 6 milijard evrov prihodkov. Z jedrom ponudbe Global Access (paleta modelov, v katero spadajo modeli Dacia, izdelani v industrijskem sistemu Mioveni) ima Skupina Renault Romunija z znamkama Dacia in Renault vodilno mesto na domačem trgu, njenih 18.800 zaposlenih pa se odlikuje z inovacijami, sprejemanju dobrih praks in svoji profesionalnosti.