Novi Dacia Spring bo električno mobilnost naredil dosegljivo vsem in za vse vrste uporabe. Spring je mestni avtomobil z videzom športnega terenca in povsem električen. Poleg prostorne notranjosti z udobjem za štiri odrasle osebe ima Dacia Spring doseg 230 kilometrov po WLTP (305 km po WLTP City). Dacia Spring je prikladna za raznolike potrebe nove urbane mobilnosti s tremi različicami: jeseni prihajata verzija za posamezne kupce in različica Business za podjetja in ponudnike souporabe avtomobilov, v letu 2022 pa še dostavna različica Cargo z velikim tovornim prostorom. Dacia Spring bo v Sloveniji na voljo že za 12.990 evrov (redna cena z upoštevano trenutno veljavno subvencijo). Prednaročila bodo v prodajni mreži Dacia začeli sprejemati poleti, prve dobave pa bodo jeseni.

Dacia spreminja avtomobilski svet s svojim prvim povsem električnim modelom. Navzven kompakten novi Spring je polnovreden avtomobil za štiri osebe. Z dosegom 230 kilometrov v kombiniranem ciklu WLTP (305 km v ciklu WLTP City) ter uporabno opremo in funkcijami izpolnjuje bistvene potrebe mobilnosti v mestnem in primestnem okolju.

Dacia Spring ima tri različice, ki so prilagojene trem vrstam potreb:

  • Novi Dacia Spring je povsem električen avtomobil, ki naredi električno mobilnost dosegljivo vsem. Prednaročila bodo možna od poletja naprej, prve dobave pa bodo jeseni.
  • Business je rešitev za poklicne uporabnike in souporabi namenjene vozne parke z neprekosljivo ceno. Prednaročila bodo možna od poletja naprej, prve dobave pa bodo možna jeseni.
  • Cargo je dostavna različica Spring s homologacijo N1, ki je brez klopi zadaj in ima 1.100 litrov velik tovorni prostor, idealen za obrtnike in dostavo do vrat. Na voljo bo v letu 2022.

Prihaja pomlad, z njo pa tudi Dacia Spring.