Boulogne-Billancourt, 3. marec 2020 – Dacia, zvesta vlogi »spodbujevalca sprememb«, začenja novo obdobje v svoji zgodovini s predstavitvijo konceptnega vozila Dacia Spring, ki nakazuje prvi povsem električno gnani serijski model te znamke. S konceptnim vozilom Dacia Spring se začenja cenovno dosegljiva električna revolucija! V minulih petnajstih letih je Dacia temeljito pretresla avtomobilski trg, predvsem z modeloma Logan (v segmentu novih avtomobilov) in Duster (v segmentu športnih terencev). Znamka se je razvijala v koraku s časom in prilagajala potrebam uporabnikov, ob tem pa ves čas ostala zvesta svojim temeljnim vrednotam: ponujati enostavna, moderna in zanesljiva vozila po zmerni ceni. Ta resnična zgodba o uspehu je osvojila 6,5 milijona kupcev in se z modeli Logan, Sandero in Duster uveljavila kot vodilna znamka v Evropi po prodaji fizičnim osebam.

Električna Dacia Spring je skladna z videnjem Skupine Renault, kako poskrbeti za ponudbo dosegljive trajnostne mobilnosti za vse, ob tem pa spoštuje tudi vrednote in filozofijo znamke Dacia. Nakazuje povsem električno gnan prostoren mali mestni avtomobil za štiri osebe, ki bo kar največjemu številu ljudi omogočil dostop do enostavne trajnostne mobilnosti. Mestni avtomobil s petimi vrati, ki v duhu časa združuje enostavnost in dosegljivost. Lahka in kompaktna serijska Dacia Spring bo imela doseg okrog 200 kilometrov po WLTP in bo vsestransko uporabna za sproščene mestne in primestne vožnje. Naprodaj bo leta 2021. Za uspešno izvedbo te revolucije se Dacia naslanja na deset let izkušenj Skupine Renault, ki je pionir in vodilni ponudnik električne mobilnosti.

Karoserija pastelne mišje sive barve, obogatena s kančki mat fluorescentno oranžne barve, z elementi z grobo površino (obrobe blatnikov, strešna nosilca, letvi na spodnjem delu vrat), večjo oddaljenostjo od tal, zaščitnima oblogama pod odbijačema spredaj in zadaj: takšna je Dacia Spring, konceptno vozilo električnega mestnega avtomobila, ki s svojo vznemirljivostjo spreminja stare navade. S poudarjenim videzom športnega terenca in majhnimi zunanjimi merami je idealen avtomobil za vsakdanjo rabo ob zajamčeni umirjenosti duha.

Posebna skrb je bila posvečena svetlobnim telesom. Spredaj sta žarometa z izključno svetilnimi diodami razdeljena v dva dela: v vodoravno črto na zgornjem delu in štiri grafične elemente, vgrajene v odbijač. Zadaj štiri luči, prav tako izključno s svetilnimi diodami, tvorijo dvojni Y. Te luči napovedujejo prihodnjo svetlobno istovetnost modelov znamke Dacia. Nov svetlobni pečat, naguban pokrov motorja in posebno oblikovana polna maska tvorijo prednji del konceptnega vozila Dacia Spring, ki izraža živahnost in čvrstost. Dacia Spring s povsem električnim pogonom in vsakodnevni rabi prilagojenim akumulatorjem zadovoljuje potrebe mobilnosti v mestnem in primestnem okolju. Ta čvrst mestni avtomobil posamičnim kupcem in podjetjem ponuja vse prednosti električnih vozil: lahkotno vožnjo, tiho delovanje brez tresljajev, nobenih izpustov med vožnjo itn. Poleg tega ga je zelo enostavno polniti in terja le malo vzdrževanja.