Dacia je temeljito pretresla avtomobilsko panogo, tako s svojim poslovnim modelom kot tudi s svojimi vozili. Logan je leta 2004 demokratiziral nov avtomobil. Duster je pretresel segment športnih terencev. Sandero je vodilni avtomobil v prodaji individualnim kupcem v Evropi, zdaj pa je prenovljen in na novo določa bistveno pri sodobnem avtomobilu. Dacia začenja novo obdobje v svoji zgodovini z razkritjem svojega prvega povsem električno gnanega modela. Njegov prihod na trg je bil napovedan marca 2020 s predstavitvijo prototipa Dacia Spring Electric.

Dacia Spring Electric se danes predstavlja v serijski izvedbi, spremljata pa jo še dve novi različici, namenjeni novim oblikam mobilnosti: prva je prilagojena souporabi v sistemu električne mobilnosti, druga pa je dostavnik Cargo za dostavo do vrat brez izpustov. Spring Electric je revolucija; je najcenejši električen mestni avtomobil na trgu, ki električno mobilnost naredi še bolj dosegljivo. Ob videzu športnega terenca se ponaša z rekordno prostornostjo, ima enostaven in zanesljiv električen pogon ter zaupanje vzbujajoč doseg. Je vsestranski in praktičen mestni avtomobil.

Električna mobilnost postopoma postaja sestavni del našega vsakdanjika. Skupina Renault in Zveza sta pionirja električne mobilnosti, zato sta v minulih desetih letih po svetu nabrala edinstvene izkušnje. V Evropi je vsako peto električno vozilo zasnovala Skupina Renault. Več kot 30.000 zaposlenih je izšolanih o posebnostih električne mobilnosti. Dacia električno mobilnost prilagaja svoji filozofiji in ponuja sodoben avtomobil, ki izpolnjuje bistvene potrebe; Spring Electric je majhen a prostoren in robusten električen avtomobil, ki je na voljo za neprekosljivo ceno.

Naročanje Nove Dacie Spring Electric bo možno spomladi 2021, nabor različic in prodajna ponudba pa bosta enostavni: akumulator bo vključen v ceno avtomobila in na voljo bosta dva paketa opreme .