Nova oblika, nova oprema, temeljito prenovljena notranjost ... Ikonični model znamke Dacia je prenovljen, a ohranja vse glavne odlike: prostornost, terenske zmožnosti in še vedno neprekosljivo ceno. Dacia je tesno povezana s skupnostjo svojih kupcev, zato je razkritje Novega Dacia Dusterja na mednarodni avtomobilski razstavi v Frankfurtu spremljalo okrog 30 kupcev in privržencev znamke. Popolnoma na novo oblikovana, moderna in čvrsta zunanjost. Na novo oblikovana udobna, ergonomična in kakovostno izdelana notranjost. Nova oprema za prijetnejše in bolj enostavne vsakdanje vožnje. Bolj prijetna vožnja s štirikolesnim pogonom ob enakih terenskih zmožnostih, s katerimi se Novi Duster uvršča v vrh ponudbe na trgu. Še vedno cenovno izredno dosegljiv.

Čvrsta in izrazito odločna zunanja podoba Novega Dusterja poudarja njegov značaj športnega terenca. Čeprav je na videz bolj mišičast, je Novi Duster še vedno kompakten avtomobil. Izrazno oblikovani prednja in zadnja stran poskrbita za poudarjen vtis širine in stabilnosti. Novi Duster ima bolj čvrst stas tudi zahvaljujoč bolj vodoravnim in mišičastim glavnim linijam. Nova strešna nosilca iz aluminija in obilnejši zaščitni oblogi pod prednjim in zadnjim odbijačem prispevajo k izrazito pustolovskemu videzu Novega Dusterja. Nova 17-palčna platišča poskrbijo za bolj odločno podobo tudi s strani.

Začenši s praznim listom papirja so oblikovalci notranjost Novega Dusterja zasnovali kot moderen, udoben in zelo funkcionalen prostor. V celoti preoblikovana armaturna plošča poskrbi za bolj ergonomično in plemenitejšo notranjost. Sedeži so bili celovito predelani v prid udobja in opore telesa. Materiali, obdelava, stiki površin in sestavnih delov so bili predmet posebne skrbnosti. Kakovost je v prostoru za potnike zaznati že na prvi pogled! Domiselna mesta za odlaganje in shranjevanje prinašajo povečanje skupne prostornine za drobnarije.

Novi Duster v ponudbo znamke Dacia prinaša tudi še nikdar doslej ponujeno opremo, ki pa jo njeni kupci nestrpno pričakujejo: sistem kamere z več pogledi, opozorilnik za mrtve kote, varnostni zavesi, samodejno klimatsko napravo, kartico za prostoročno odklepanje in zagon ter samodejni vklop žarometov. S prenovo svojega ikoničnega modela Dacia namerava nadaljevati zgodbo o uspehu in dosegati nove prodajne rekorde. V prvem polletju 2017 je s prodajo več kot 332.800 vozil Dacia dosegla skoraj 12-odstotno rast.