Boulogne-Billancourt, 7. september 2020 – Dacia z novim Sanderom in novim Sanderom Stepway prenavlja svojo ponudbo in vanjo uvaja povsem na novo interpretirano tretjo generacijo teh modelov z na novo domišljeno obliko. Danes, bolj kot kdajkoli, se ponudba Dacie popolnoma ujema s pričakovanji vedno bolj številnih in preudarnih kupcev. V njihovem vsakdanjiku, njihovi potrošnji vsako dejanje zdaj dobiva nov pomen in novo časovnost: »posamezno dejanje« zdaj nadomešča »pristop«, ki ima bolj dolgoročen pomen. Še zlasti avtomobil je v jedru tega gibanja, saj gre za dolgoročni nakup, utelešenje premišljene in simbolične izbire. Zakaj bi terjali vedno več, če pa naši kupci želijo le trošiti bolje in po pravi ceni.

Dacia je v petnajstih letih prešla z edinega modela do celovite in raznolike ponudbe modelov in v tem času preobrazila avtomobilski svet. Sandero je postal emblematičen model in prodajna uspešnica, saj je bil od leta 2017 najbolje prodajan avtomobil fizičnim osebam v Evropi. V minulih 15 letih se je znamka Dacia v avtomobilski panogi uveljavila kot zastavonoša nekega gibanja, blagovna znamka, ki poraja občutek pripadnosti. Znamka, katere ponudba danes dobiva nove razsežnosti s tremi novimi posodobljenimi modeli, ki pa so še vedno osredotočeni na tisto, kar je našim kupcem pomembno. Dacia z novim Sanderom in novim Sanderom Stepway svojo ponudbo prenavlja s povsem na novo interpretirano in na novo oblikovano tretjo generacijo. 

Ti modeli so prenovljeno utelešenje duha njihovih predhodnikov. Za še vedno neprekosljivo ceno in ob omejenih zunanjih merah ponujajo več sodobnosti, opreme in vsestranskosti ne da bi okrnili temeljna načela enostavnosti in zanesljivosti. S poudarjenimi rameni in blatniki novi Sandero izžareva močno osebnost in daje občutek čvrstosti. Sandero Stepway je z večjo oddaljenostjo od tal vsestranski pustolovec med modeli Dacia. Njegov zunanji videz asociira na pobeg, pustolovščine. Podoba in genska zasnova križanca novega Sandera Stepway sta okrepljena z večjimi razlikami med njim in novim Sanderom. Od spredaj je nemudoma prepoznaven po posebnem pokrovu motorja, nagubanem in bolj napetem, kromastim znakom Stepway pod masko in izbočenima krilcema pod meglenkama.

Svetila spredaj in zadaj uvajajo nov svetlobni pečat znamke Dacia v obliki črke Y. Zahvaljujoč tem svetilom ima tretja generacija teh modelov zelo močno istovetnost. Spredaj in zadaj vodoravna linija povezuje obe svetlobni telesi in se razteza v njuni svetlobni črti, s čimer prispeva k navidezni razširitvi avtomobila. Nova generacija ikoničnih modelov z neokrnjeno obljubo, da bodo še bolj domiselni, še bolj dosegljivi in še bolj v duhu znamke Dacia.