Dacia s tretjim rodom Sandera in Sandera Stepway hkrati prenavlja dva emblematična modela iz svoje ponudbe ter na novo določa bistven in sodoben avtomobil, ki pa je še vedno osredotočen na resnične potrebe svojih kupcev, po kar najbolj ugodni ceni.

Zunanjost povsem novih Sandera in Sandera Stepway je tudi popolnoma nova. Novi Sandero s poudarjenimi rameni in oboki blatnikov izžareva močan značaj in naredi vtis čvrstosti. Njegovi proporci so prenovljeni s ciljem nadaljevati formulo njegovega uspeha: omejene zunanje mere in še bolj prostorna notranjost za še večjo vsestranskost. Poglavitne karoserijske poteze so še bolj tekoče zahvaljujoč bolj položnemu vetrobranskemu steklu, nižji strehi, nagnjeni strešni liniji in radijski anteni na zadnjem robu strehe. Odmik avtomobila od tal je nespremenjen, a s širšima kolotekoma in poravnanimi kolesi je novi Sandero videti nižji in bolj čvrsto stoječ.

Novi Sandero Stepway je spredaj prepoznaven na mah zaradi njemu lastnega rebrastega in bolj usločenega pokrova motorja. Prevzel je oblikovne elemente iz sveta križancev z večjim odmikom od tal, strešnima nosilcema okrašenima z logotipom ter zajetnimi obrobami blatniških obokov in spodnjega roba vrat iz materiala s posebno teksturo. Poleg tega ima še kromast logotip Stepway pod masko spredaj in usločeni krilci nad prednjima meglenkama. Prednji in zadnji odbijač imata spodaj zaščitno oblogo iz obarvane plastike. Duh znamke Dacia se kaže tudi v uporabnih in bistvenih novosti, kot sta strešna nosilca novega Sandera Stepway, ki se preobrazita v strešni prtljažnik. Domiselno zasnovano, zelo enostavno za uporabo in vključeno v serijsko opremo!

Oprema notranjosti prinaša velik korak naprej v vseh pogledih. Povsem nova armaturna plošča je še bolj ergonomična in se postavlja z novimi materiali, ki prispevajo k v celoti bolj modernemu in kakovostnemu okolju, del katerega so tudi obloge vrat in prevleke. Za bolj ergonomičen položaj voznika poskrbi preoblikovan sedež, več možnosti nastavljanja sedeža in volana pa za udobno namestitev. Vedno bolj domiselna Dacia ponuja tudi nov sistem Media Control, ki omogoča upravljanje z radijskim sprejemnikom, telefoniranjem in navigacijsko napravo neposredno na pametnem telefonu, nameščenem na poseben nosilec na vrhu armaturne plošče. Ta sistem, ki je na voljo že od osnovnega paketa opreme, dopolnjujeta napravi Media Display in Media Nav, tokrat s posebnim zaslonom na sredini armaturne plošče.

Zahvaljujoč modularni konstrukcijski osnovi CMF sta novi Sandero in novi Sandero Stepway deležna okrepljene zgradbe, ki zagotavlja boljšo zaščito skupaj s šestimi serijsko vgrajenimi varnostnimi blazinami. Nova arhitektura elektronike omogoča vgradnjo novih pomagal za vožnjo, vključno s serijsko vgrajenima naprednim sistemom pomoči pri zaviranju v sili (AEB – Advanced Emergency Braking System) in sistemom eCall za klic v sili.