Avtomobil znamke Dacia z motorjem ECO-G lahko poganja bodisi bencin ali avtoplin. Opremljen je z dvema ločenima posodama za gorivo – eno za bencin in drugo za avtoplin. Z napolnjenima obema posodama skupen doseg vozila znaša več kot 1.000 kilometrov. Bencin je na voljo na vseh črpalkah, avtoplin pa v povprečju na vsaki četrti v Evropi. Poleg tega je vozilom Dacia ECO-G zaradi vgrajenih varnostnih elementov (varnostni ventil, protipovratni ventil in na 80 odstotkov omejeno polnjenje) marsikje po Evropi dovoljen vstop v podzemne parkirne hiše in omejitve vožnje zanje v primeru kritičnega onesnaženja zraka ne veljajo.

 Vgradnja naprave za avtoplin v vozila znamke Dacia je postopek, ki poteka v sami tovarni. Za kupce to pomeni: enostavno naročanje, brez dodatnih opravil in rokov, ter za garancijo in vzdrževanje njihovega vozila v pooblaščeni prodajno-servisni mreži le eno kontaktno osebo, ki je posebej usposobljena za to tehnologijo. Bencinski motor je že od prvega načrta zasnovan tudi za delovanje na avtoplin. Dodatna posoda za avtoplin je izdelana iz izjemno odpornega jekla in je nameščena na mestu rezervnega kolesa, pri čemer nima stika s posodo za bencin. Tehnični del sistema dopolnjujejo protipovratni ventil, omejevalnik polnjenja na 80 odstotkov, omejevalnik pretoka, elektromagnetni ventil in varnostni ventil. V Evropski Uniji je skoraj 15 milijonov vozil, ki jih poganja avtoplin, na vsem svetu pa okrog 26 milijonov.

Dacia ponuja različice na avtoplin že od leta 2010. Zaupajoč tej svoji tehnologiji Dacia zanjo ponuja enako tovarniško garancijo za obdobje 3 let oziroma do 100.000 prevoženih kilometrov (kar poteče prej) kot za vsa druga vozila iz svoje ponudbe.Delovanje je za voznika preprosto. Preklop z bencina na avtoplin ali obratno se opravi na dva načina; ročno s preklopom posebnega stikala v prostoru za potnike kadarkoli med vožnjo, pri čemer izbrano gorivo ostaja v rabi tudi ob ponovnem zagonu motorja, ali samodejno, ko je posoda za avtoplin prazna. Poseben merilnik kaže raven napolnjenosti posode za avtoplin. Polnjenje posode je prav tako enostavno in naglo (komaj 2 minuti). Dodatna prednost tovarniške vgradnje te naprave je, da prtljažnik ostane povsem neokrnjen, saj je posoda za avtoplin nameščena na mesto rezervnega kolesa.