Dacia novi dizelski motorji so opremljeni z najsodobnejšo tehnologijo za omejevanje izpustov. Temu ustrezno se je spremenila tudi tržna oznaka teh motorjev, ki se sedaj imenujejo “Blue dCi”. Ti novi motorji zagotavljajo boljše zmogljivosti in optimizirano porabo goriva. Novi dizelski motorji Blue dCi imajo najsodobnejši sistem omejevanja izpustov. 

V izpušni sistem vgrajeni oksidacijski katalizator zdaj dopolnjuje tehnologija za selektivno katalitično redukcijo (SCR). Ta tehnologija z uporabo raztopine s sečnino (Adblue) omogoča temeljitejšo odstranitev dušikovih oksidov (NOx) iz izpuha, hkrati pa tudi izboljša učinkovitost motorja in zmogljivosti. 

Na voljo so tri različice novega motorja: Blue dCi 75 s 55 KW moči v vozilih Sandero, Logan in Logan MCV ter Blue dCi 95 s 70 kW moči in Blue dCi 115 s 85 kW moči v Daciinem zastavonoši Dusterju. S temi motorji vozila znamke Dacia še nadgrajujejo pregovorno varčnost vozil, obenem pa navdušujejo z udobjem, ki izhaja iz velike prožnosti teh motorjev.

S to tehnologijo opremljeni modeli že izpolnjujejo homologacijske okoljske norme Euro 6 D, ki bodo stopile v splošno veljavo z začetkom septembra 2019.