Alpine Cars, Renault Sport Cars (RSC) in Renault Sport Racing (RSR) se združujejo pod znamko Alpine. Nova enota Alpine bo z združitvijo tehnološke odličnosti in dirkaške strasti razvijala zmogljive, pristne in ekskluzivne športne avtomobile. Popolnoma samostojna enota "nove generacije" bo združila edinstveno strokovno znanje, ki je zbrano v inženiringu RSC in RSR, proizvodni obrat v Dieppu, medijsko izpostavljenost formule 1 in izročilo znamke Alpine. Paleta povsem električno gnanih modelov z vgrajeno vrhunsko tehnologijo iz formule 1. Memorandum o soglasju z Lotusom, vodilnim proizvajalcem lahkih, ikoničnih športnih avtomobilov, za skupen razvoj nove generacije povsem električnih športnih avtomobilov. Polno izkoriščanje prednosti Skupine Renault in Zveze Renault Nissan Mitsubishi za optimalno stroškovno konkurenčnost. Donosnost je pričakovana leta 2025, vključujoč naložbe v avtomobilski šport.

Alpine je danes objavila svoje načrte za dolgoročno rast kot znamka Skupine Renault, ki je namenjena inovativnim, pristnim in ekskluzivnim športnim avtomobilom. Dosedanje dejavnosti Alpine Cars, Renault Sport Cars in Renault Sport Racing bodo združene v eno poslovno enoto pod znamko Alpine. Alpine bo združila verodostojnost avtentične znamke, s specializirano proizvodnjo, inženirskim mojstrstvom in izdatno medijsko izpostavljenostjo preko formule 1. Skupaj te dejavnosti znamki Alpine dajejo nove razsežnosti in ustvarjajo pogoje za avtomobilsko znamko "nove generacije", ki bo ustvarjala vrednost s ponudbo za zahtevne in strastne kupce, zgodnje posvojitelje.

Alpine je brez vsakega dvoma samo utelešenje francoskega avtomobila; prepoznana znamka s slavno športno preteklostjo in tovarna v Dieppu, v kateri ekipa vrhunsko usposobljenih specialistov izdeluje model A110.

Renault Sport Cars ima 300 zaposlenih, ki so mojstri za razvoj športnih avtomobilov. Za Skupino Renault so doslej razvili tako ikonične avtomobile, kot so bili R5 Turbo, Clio V6, Mégane RS Trophy in nova Alpine A110.

Renault Sport Racing in njegovo moštvo formule 1 ima 1.200 zaposlenih, med katerimi so mnogi vrhunski strokovnjaki za aerodinamiko, mehaniki in inženirji za pogonske sklope, ki razvijajo dirkalnike najvišjega razreda, primerljive s prestižnimi in zapletenimi urnimi mehanizmi "grandes complications". Formula 1 je tudi izjemna trženjska osnova s pol milijarde navdušencev po vsem svetu, ki pomeni edinstveno priložnost za okrepitev ugleda in prepoznavnosti znamke Alpine na svetovni ravni.