Ikonični Renault 5 bo kmalu slavil svojo 50. obletnico. Ta vitalni avtomobilski 50-letnik ima zdaj potomca: Renault 5 Prototype je napoved serijskega modela, ki bo na trgu leta 2024.

Duša znamke izhaja iz njenega izročila. Da bi lahko cenila in oživila duha slavnih minulih časov, mora znamka ohraniti vez z njimi in v njih iskati navdih. To je vloga, ki je doletela Renault 5 Prototype: pokaže naj, da bo Renault demokratiziral električen avtomobil v Evropi z modernim pristopom do množičnega in bistvenega avtomobila, zgledujoč se po tem, kako je njegov kultni prednik to dosegel v svojem obdobju. 

Renault 5 Prototype je kompakten mestni avtomobil, nabit s šarmom, ki eno od brezčasnih zvezd Renaulta poganja v prihodnost, in dodaja pridih modernosti tudi s povsem električnim pogonom. Zabavnega in igrivega duha svojega prednika ohranja tudi z rumeno barvo karoserije, ki je zelo "pop".

Gilles Vidal in njegova oblikovalska ekipa so navdih dobili od emblematičnega modela iz Renaultove preteklosti, ki je ne le znan ampak tudi priznan po vsem svetu: Renaultu 5. Renault 5 Prototype je povzel splošne oblikovne poteze izvirnega predhodnika. Moderen pristop je razviden tako iz oblike avtomobila kot tudi iz obdelave in izbranih materialov, za katere so navdih našli v svetovih elektronike, pohištva in športa.

Avtomobilska razstava v Münchnu ni le idealna priložnost za odkrivanje – ali ponoven ogled – Renaulta 5 Prototype, ampak tudi za uživanje na potovanju skozi čas in izročilo znamke z značilnim rombom, saj so tam razstavljeni tudi štirje ključni modeli, ki ponazarjajo življenjsko pot izvirnega modela Renault 5. Razstavljeni so oranžen TL, črn Le Car Van, električno modra različica in različica TX šampanjsko bež barve.