Spletni strokovni medij "Car Design News" je izvedel osmi izbor oblikovalske študije leta za letopis "Car Design Review". Renault 5 prototype je bil izvoljen za "concept car of the year" s strani žirije, v kateri so direktorji oblikovanja največjih avtomobilskih znamk. Oblikovalci so pozdravili živahnost reinterpretacije tega mitičnega avtomobila.

Smoter (raison d'être) študije Renault 5 Prototype je ponazoriti željo Renaulta za demokratizacijo električnega avtomobila v Evropi. Renaultovi oblikovalci so se lotili nove interpretacije priljubljenega in bistvenega avtomobila po vzoru elegantnega prednika in njegovega obdobja. Renault 5 Prototype je zapeljiv kompakten mestni avtomobil, ki eno od brezčasnih zvezd znamke poganja v prihodnost z modernim pridihom in povsem električnim pogonom.

Renault 5 Prototype je bil izbran za "oblikovalsko študijo leta" s strani prestižnega specializiranega medija "Car Design News", ki je ocenjeval od marca 2020 do marca 2021 predstavljene študije avtomobilskih znamk. Osma knjiga "Car Design Review" ponuja pregled leta na področju oblikovanja in omogoča ugotavljanje smernic in inovacij. Žirijo sestavljajo avtomobilski strokovnjaki in direktorji oblikovanja največjih proizvajalcev avtomobilov.

Gilles Vidal, direktor Renault design

"Priznanje za oblikovalsko študijo leta, ki so ga pri Car Design News podelili našemu R5 Prototype, ima za ekipo Renault Design poseben pomen, saj ga je podelila žirija pomembnih oblikovalcev avtomobilov! Zelo smo ga veseli. Prav tako nas veseli topel sprejem, na katerega je Renault 5 Prototype naletel pri novinarjih in širši javnosti, saj je zunanja oblika avtomobila več kot 90 odstotkov takšna, kakršen bo serijski avtomobil!"

Serijski model na podlagi študije Renault 5 Prototype bo razkrit v letu 2024.