Moštvo Renault DP World F1 je v dirki za VN Sakhirja tretjič letos doseglo uvrstitev na zmagovalni oder, saj je Esteban Ocon osvojil drugo mesto in svojo najboljšo uvrstitev v formuli 1 doslej. Daniel Ricciardo je fantastično nedeljo dopolnil s petim mestom. Moštvo s 172 točkami pred zadnjo dirko naslednji konec tedna v Abu Dabiju ostaja peto v razvrstitvi za svetovno prvenstvo konstruktorjev.

Zelo dinamično dirko sta oba dirkača začela dobro, saj je po nesreči v četrtem ovinku prvega kroga Ricciardo napredoval na četrto, Ocon pa na osmo mesto. Prvi del dirke nje v veliki meri narekovala kolona, ki je ostala strnjena zaradi splošnega izkoriščanja prednosti pomičnega krilca DRS, vrstni red pa se ni spreminjal. Ricciardo je v boks zavil po 30 krogih in mehke pnevmatike zamenjal s trdimi, pri čemer ga je z zgodnejšim postankom prehitel Kvjat.

Ocon je s strategijo enega samega postanka ostal na stezi še dvanajst krogov, nato pa srednje trde pnevmatike zamenjal s trdimi. Zahvaljujoč fantastičnemu postanku se je na stezi znašel blizu Strolla, ki je bil na devetem mestu, in ga je spretno prehitel v četrtem ovinku. Ricciardo je še enkrat zavil v boks v 56. krogu in se na stezo vrnil na osmem mestu, medtem pa je Ocon na račun postankov drugih dirkačev v njegovi bližini napredoval na četrto mesto.

Nekaj krogov za tem je na stezo zapeljal varnostni avtomobil, da so lahko s ciljne ravnine odstranili odlomljeno prednje krilce. Medtem je imel Bottas dolg postanek v boksu, zaradi katerega je Ocon napredoval na drugo mesto. Kmalu po sprostitvi dirke ga je prehitel Russell v drugem Mercedesu, ki pa je bil malo kasneje prisiljen v ponoven postanek zaradi puščajoče pnevmatike. Zaradi tega se je Ocon ponovno znašel na drugem mestu in se v zaključnem delu dirke z izjemno vožnjo uspešno ubranil pred napadi Strolla in dosegel svojo najboljšo uvrstitev v formuli 1 doslej. Ricciardo je v cilj pripeljal na petem mestu .