Moštvo Alpine F1 je danes predstavilo strateško videnje svoje udeležbe v formuli 1 začenši s svetovnim prvenstvom formule 1 FIA v letu 2021. Dirkalnik A521 je odet v zgodovinske dirkaške barve znamke Alpine – modro, belo in rdečo, ki so tudi barve francoske in britanske zastave. Esteban Ocon je prvikrat nastopil v barvah moštva. Ob glavnem izvršnem direktorju znamke Alpine Laurentu Rossiju in izvršnemu direktorju moštva Marcinu Budkowskem se je predstavil tudi novi športni direktor Davide Brivio. Guanyu Zhou ohranja svojo vlogo preskusnega voznika moštva tudi v letu 2021. Moštvo Alpine F1 je poudarilo podporo svojih velikih partnerjev – bp Castrol, MAPFRE, DuPont, Microsoft, EURODATACAR, Bell&Ross, le coq sportif in RCI Banque – a tudi dragocene tehnične partnerje in dobavitelje.

Moštvo Alpine F1 je danes uradno začelo novo obdobje s spletno predstavitvijo pred začetkom svoje prve sezone v zgodovini svetovnega prvenstva formule 1 FIA. Letošnji dirkalnik ima oznako A521 in se ponaša z uniformo modre, bele in rdeče barve, ki so sinonim za dirkaško izročilo znamke Alpine. Dirkalnik bo gnal hibridni pogonski sklop Renault E-Tech 20B z 1,6-litrskim V6 bencinskim motorjem, ki so ga zasnovali in razvili v Viry-Châtillonu, kjer so se 45 let neprekinjeno ukvarjali z aktivnostjo francoskega proizvajalca avtomobilov v formuli 1.

Dirkalnik A521 je evolucija R.S.20, s katerim so tekmovali v svetovnem prvenstvu 2020. V skladu z lani dogovorjenimi spremembami pravilnika v odgovor na svetovno pandemijo so glavni strukturni elementi A521 enaki kot v lanskem dirkalniku. Toda vsak del, ki ni bil homologiran, so naprej razvili in izboljšali, še posebno zadnji del dirkalnika, za katerega je FIA uvedla dodatne spremembe pravilnika za področje aerodinamike.

Luca De Meo, glavni izvršni direktor Skupine Renault: "Pravo veselje je videti mogočno in živahno ime Alpine na dirkalniku formule 1. Nove barve, novo vodstvo moštva, ambiciozni načrti: to je nov začetek, ki gradi na izročilu štirih desetletij. Vrednote znamke Alpine – pristnost, elegantnost in drznost – bomo združili z našim strokovnim znanjem s področja inženiringa in razvoja dirkalnikov. To je najlepša stran tekmovalne udeležbe v formuli 1 z lastnim moštvom. Pomerili se bomo z največjimi imeni v spektakularnih dirkah, ki jih bodo uprizorili in spremljali strastni navdušenci. Komaj čakam na začetek sezone."

Prvi dirkalnik moštva Alpine F1 bo zaupan dirkačema Estebanu Oconu in Fernandu Alonsu. Alonso se po dveletnem premoru vrača v formulo 1 in to v moštvo, s katerim je osvojil oba naslova svetovnega prvaka formule 1 v letih 2005 in 2006.