Moštvo Alpine F1 je po napeti dirki v Imoli osvojilo prve točke za letošnje svetovno prvenstvo formule 1 FIA, saj sta jo Esteban Ocon in Fernando Alonso končala na devetem oziroma desetem mestu.

Moštva so bila po nenadni plohi uro pred začetkom dirke postavljena pred težko odločitev, saj so bili deli proge še zelo mokri. V tem negotovosti je Ocon izbral pnevmatike za dež, Alonso pa prehodne pnevmatike. Alonso je v ogrevalnem krogu, ko je peljal na start, zdrsnil s steze v sedmem ovinku in trčil v ogrado, zato so mu morali zamenjati prednje krilce.

Po startu na zelo spolzki stezi sta oba dirkača vozila izven prve deseterice, Ocon pa je že v drugem krogu med posegom varnostnega avtomobila zavil v boks po prehodne pnevmatike. Dirka se je ustalila in ko se je steza pričela sušiti, je vse kazalo, da bodo gume za suho stezo prava izbira. Ocon je nadel srednje trde v 27. krogu, Alonso pa krog kasneje. Ocon je v 31. krogu prešel na mehke pnevmatike. Kmalu za tem je bila dirka zaustavljena z rdečo zastavo zaradi hudega trka med Valtterijem Bottasom in Georgeom Russellom pred drugim ovinkom. Ob ponovnem startu je bil Alonso na dvanajstem, Ocon, ki je med prekinitvijo spet nadel srednje trde pnevmatike, pa na trinajstem mestu. Oba dirkača sta nemudoma napredovala in se borila za uvrstitev za točke.

Ocon je v boju za deveto mesto vztrajno pritiskal na Kimija Räikkönena, a izkušenega Finca ni mogel prehiteti. Alonso je bil tik za njima in oprezal za priložnostjo, da smukne naprej. Ocon je čez ciljno črto pripeljal na desetem mestu, Alonso pa je bil tik za njim. Oba dirkača sta na koncu napredovala za eno mesto zaradi kazenskega pribitka za Räikkönena, tako da je Ocon za deveto mesto osvojil dve točki, Alonso pa eno za deseto mesto, kar je bila njegova prva točka v formuli 1 po dirki za VN Singapurja leta 2018.