Izbor motornih olj CASTROL

Odkrijte ponudbo olja CASTROL, izdelanega posebej za vozila Renault, ki jih je mogoče kupiti samo v pooblaščeni Renault mreži.

Olje

CELOVIT IZBOR MAZIV

Od januarja 2020 RENAULT IN CASTROL ponujata CELOVIT IZBOR MAZIV, ki so namenjena predvsem za zadovoljitev zahtev kupcev RENAULT IN DACIA.

 

Oba partnerja sta združila svoje izkušnje pri razvoju skupne znamke. Kot prava posebnost mreže renault ta vključuje: Visoko-učinkovita maziva "RN-SPEC", ki so proizvedena v skladu s standardi Renault RN0720, RN0710, RN0700, RN17, RN17 FE in RN17 RSA.*

Olje

PARTNERSTVO: RENAULT IN CASTROL

Renault in CASTROL sta sklenila razširiti svoje obstoječe sodelovanje, ki se je pričelo leta 2017 s partnerstvom v Formuli 1. 


Okrepitev obstoječega partnerstva prinaša nove, izboljšane izdelke, ki izkoriščajo znanja in prednosti tehnologij, ki so se razvijale na dirkalnih stezah. Končnemu kupcu  nudimo najkvalitetnejše produkte, ki poenostavijo uporabo in na dolgi rok nižajo stroške vzdrževanja.

Olje

VZDRŽEVANJE IN STROŠKI UPORABE

Trajnostno zmanjševanja stroškov vzdrževanja vozila združuje tudi prednost manjše porabe goriva z uporabo ustreznejših maziv in daljša obdobja menjave olja. 

 

Novi standardi RN se na ta dejavnik še posebej osredotočajo in zdaj ponujajo najzanesljivejše jamstvo za dolgo življenjsko dobo vseh vozil skupine Renault.

Mednarodni standardi že obstajajo, zakaj potem še posebni Renault standardi?

Olje

Renault standardi

Mednarodna standarda ACEA in API ponujata skupni temelj za učinkovitost, ki jo danes od maziva pričakujemo. Olja, ki izpolnjujejo standarde RN, presegajo te preproste zahteve in zagotavljajo najboljšo zaščito ter učinkovitost za vsa vozila skupine Renault. Leta 2017 je Renault začel z uporabo standardov za novo generacijo maziv z jasnimi cilji.

 

Renaultovi inženirji so razvili nove standarde zaradi uskladitve zahtev za bencinske in dizelske motorje.

Ta tehnični dosežek je pripomogel k razumni ureditvi izbora motornih olj skupine Renault, ki zagotavlja združljivost vozila z mazivom, našim kupcem pa odslej ponuja višjo dodano vrednost proizvoda: eno visoko-učinkovito mazivo za manjšo porabo goriva in drugo posebej za vozila Renault Sport.

Uporaba nove generacije maziv z jasnimi cilji!

Uporaba nove generacije maziv z jasnimi cilji!

Eden glavnih ciljev skupine Renault je zmanjšanje porabe goriva in izpustov CO2. Novi standardi RN v celoti podpirajo to strategijo z uvajanjem ponudbe maziv z nizko viskoznostjo (predvsem razred viskoznosti 0W-20 v okviru standarda RN17 FE) in z večjo učinkovitostjo.

Kakovost zraka in prijaznost do okolja

Renault uporablja vse svoje tehnološke izkušnje in inovativno znanje za zagotavljanje skladnosti z najnovejšimi okoljevarstvenimi predpisi: dizelski in bencinski filtri delcev, filter NOx, sistema SCR in EGR ipd. Novi standardi RN trajnostno omejujejo izpuste izpušnih plinov vozil in ohranjajo kakovosten zrak.

Strožje zahteve pri motornih oljih

Povečanje specifične moči, novi materiali, zapletenejši sistemi za zmanjšanje onesnaževanja (obdelava NOx, filter delcev ipd.). Standardi evropskega združenja avtomobilskih proizvajalcev (ACEA) so usmerjeni v to smer, standardi RN17 pa gredo še dlje.

SPECIFIKACIJE MAZIV CASTROL

ZNAČILNOSTI

PREDNOSTI

KORISTI

Izjemno tanka oljna prevleka

Manjše trenje v celotnem motorju

Manjša poraba goriva

Dobra odpornost proti oksidaciji

Ohranitev optimalne učinkovitosti do konca življenjske dobe maziva

Daljši intervali menjave (do 30.000 km)

Zelo dobre čistilne in disperzijske lastnosti

Optimalna čistost motorja pri visoki in nizki temperaturi

Ohranjanje zmogljivosti in daljšo življenjsko dobo motorja

Izbor skupne znamke

Maziva, ki so jih razvili inženirji družb Renault in CASTROL in ki upoštevajo tehnične posebnosti motorjev Renault

Jamstvo najvišje stopnje zanesljivosti, od menjave do menjave

Izbor sintetičnih maziv ali maziv na sintetični osnovi

Zagotovljena dolgotrajna učinkovitost

Olajšano delovanje motorja pri najvišji zmogljivosti

Kje kupiti motorno olje CASTROL?

Olje

Nakup pri uradnih servisih Renault

Nakup pri uradnih servisih Renault priporočamo saj vemo, da se na trgu pojavljajo tudi ponaredki motornih olj, ki so pogosto zaviti v enako ali vsaj podobno embalažo. 


Lahko se zgodi, da po temeljitejši analizi okvarjenega motorja stranka ne bo mogla uveljaviti garancijskega zahtevka. V večini garancijskih pogojev namreč piše, da mora kupec vozilo servisirati in popravljati v skladu s priporočili in standardi izdelovalca avtomobilov.

Naše spletno mesto in njegovi partnerji uporabljajo piškotke za merjenje občinstva in uspešnosti spletnega mesta, za prikaz prilagojenih in / ali geolokaliziranih oglasov in vsebin ter za omogočanje interakcije z našo vsebino prek družabnih omrežij. Svojo izbiro lahko kadar koli spremenite s klikom na spodnjo povezavo "Upravljanje piškotkov".

Več o tem